Radionica zdrave hrane
Autor: Damir Marasović, 23. 4. 2014.
„RADIONICA ZDRAVE HRANE“ U KABINETU KUHARSTVA
GOSTI – KUHARI SU UČENICI 5. RAZREDA
OSNOVNE ŠKOLE „JOSIP PUPAČIĆ“ OMIŠ
VREMENIK
Školska kuhinja : 22.travnja 2014.
Disciplina : Pripremanje menija – zdrava hrana
Cilj: Poticanje mladih generacija za konzumiranje zdrave hrane i promocija zanimanja – Kuhar
Napomene:
· Učenici uz pomoć nastavnika prigotovljavaju meni Zdrave hrane
Provjeravaju se učeničke kompetencije – praktične vještine važne za zanimanje kuhar kroz nekoliko modula:
o Modul 1: kuver- pozdrav iz kuhinje – Namaz od balancana na domaćem kruhu sa sjemenkama
o Modul 2: juha – Krem juha od povrća
o Modul 3: glavno jelo – Savijača od tikvica s vrhnjem
o Modul 4: desert – Štapići od zobenih pahuljica sa sušenim voćem
· Sva jela predviđena modulima moraju se prigotoviti u vremenu dozvoljenom za rad - maksimalno vrijeme za rad: 4 sata
· Svi učenici koji sudjeluju u radu moraju imati bijele kute (mantile)
Plan rada:
U 8:00 sati učenici sa svojim nastavnicima dolaze u kuharski praktikum S.Š. „Jure Kaštelan“ Omiš
U 8:15 uz pomoć svojih nastavnika i stručnog učitelja kuharstva odrađuju vježbu
U 12:15 predviđena je degustacija pripremljenih jela
Fotografije njihovih radova vidjet ćete u galeriji fotografija.
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |