Trajanje: 3 godine
Broj učenika u školskoj godini 2020./2021.: 18
Nastavni predmeti značajni za upis:
hrvatski jezik, prvi strani jezik, matematika.
Osnovni poslovi kuhara su pripremanje svih vrsta hladnih i toplih jela za što se osposobljava u trogodišnjem školovanju uz višesatnu tjednu praktičnu nastavu u dobro opremljenom školskom praktikumu.
Kuharsko zanimanje je naporno te zahtijeva dobro fizičko zdravlje, osobito pluća, srca, kralježnice, dobar vid i odgovornost u poslu. Može se zaposliti u svim vrstama ugostiteljskih objekata, prekvalificirati se ili pak doškolovati u druga ugostiteljska zanimanja, kao i nastaviti školovanje uz određene uvjete na veleučilištima.
Ako ...
Kontraindikacije:
Kronične i alergijske bolesti kože, težam oštećenja respiracijskog, kardiovaskularnog, cirkulacijskog i lokomotornog sustava.
Nastavni program se ostvaruje kroz teorijsku nastavu u školi te praktičnu nastavu u ugostiteljskim objektima.
Predmet |
Broj sati |
|||||
1.razred |
2.razred |
3.razred |
||||
tjedno |
godišnje |
tjedno |
godišnje |
tjedno |
godišnje |
|
općeobrazovni dio |
||||||
hrvatski jezik |
3 |
105 |
3 |
105 |
3 |
96 |
1.strani jezik |
2 |
70 |
2 |
70 |
2 |
64 |
etika/vjeronauk |
1 |
35 |
1 |
35 |
1 |
32 |
povijest |
2 |
70 |
|
|
|
|
politika i gospodarstvo |
|
|
2 |
70 |
|
|
tjelesna i zdravstvena kultura |
1 |
35 |
1 |
35 |
1 |
35 |
stručno - teorijski dio s izbornom nastavom |
||||||
matematika u struci |
2 |
70 |
1 |
35 |
1 |
32 |
tehnologija zanimanja - osnove higijene |
2 |
70 |
3 |
105 |
2 |
64 |
2.strani jezik |
1 |
35 |
1 |
35 |
1 |
32 |
enologija s gastronomijom |
|
|
1 |
35 |
|
|
kulturno povijesna baština |
|
|
|
|
2 |
64 |
marketing u turizmu |
|
|
|
|
1 |
32 |
vođenje i organizacija kuhinje |
|
|
|
|
1 |
32 |
izborna nastava - tjelesna i zdravstvena kultura |
1 |
35 |
1 |
35 |
1 |
32 |
praktični dio |
||||||
praktična nastava u školi - kuharstvo s vježbama |
|
360 |
|
270 |
|
160 |
praktična nastava u ugostiteljskom objektu |
|
540 |
|
630 |
|
640 |