preskoči na sadržaj

Srednja škola "Jure Kaštelan" Omiš

Login
Tražilica
Sigurnost na internetu

Upisi

 

Dragi učenici i roditelji,

Sve važne informacije vezane uz upis u 1. razred naše škole nalaze se u NATJEČAJU za upis učenika u prvi razred školske godine 2020./2021. Natječaj i ostale dokumente vezane uz upise možete pronaći među priloženim dokumentima na dnu ove stranice. 

Ovdje možete pročitati više o programima u koje upisujemo učenike. 

Ostale informacije i upute možete pronaći u publikaciji "Idemo u srednju" koju možete pronaći ovdje


UPISI - LJETNI ROK

DOSTAVA DOKUMENTACIJE

Termin za dostavu upisne dokumentacije u školu: utorak, 28.7.2020. od 8 do 18 sati.

Ukoliko niste u mogućnosti osobno predati dokumentaciju u gore navedenom terminu potvrde upisa, potrebne dokumente možete skenirati ili slikati i poslati e - poštom na e-mail adresu: ssjkastelan@gmail.com od ponedjeljka 27.7.2020. do petka 31.7.2020.

Upisnicu elektroničkim putem može poslati samo roditelj/skrbnik, a u e-poruci dužan je dostaviti i svoj osobni kontakt (broj telefona i mobitela) kako bi ga škola mogla kontaktirati.

Dokumentacija koja se dostavlja na potvrdu upisa:

1. Potpisana upisnica (upisnica se ispisuje iz aplikacije nakon objave konačnih lista, potrebno je popuniti sve prazne rubrike, a potpisuju je i roditelj i učenik)

2. Liječnička svjedodžba medicine rada (sva trogodišnja JMO zanimanja i Tehničar za elektroniku), odnosno potvrda nadležnog školskog liječnika (za zanimanje Hotelijersko-turistički tehničar)

3. Potvrde za sve dodatne ostvarene bodove pri upisu (otežani uvjeti, natjecanja...)


UČENICI S TEŠKOĆAMA

Za učenike s teškoćama u razvoju na potvrdi upisa potrebno je priložiti:

1. Rješenje Ureda državne uprave o primjerenom obliku školovanja

2. Stručno mišljenje Službe za profesionalno usmjeravanje HZZ-a (umjesto liječničke svjedodžbe medicine rada)

3. Potpisana upisnica (isprintati iz aplikacije nakon objave konačnih lista)

 

DOKUMENTACIJA KOJA SE DOSTAVLJA NAKNADNO:

  • Dokaz o uplati povećanih troškova školovanja u visini 150,00 kn (preslika uplatnice ili potvrda o on-line uplati) učenici donose prvi dan nastave i predaju razrednicima (podaci za uplatu nalaze se na dnu stranice - primjer uplatnice)

  • Učenici koji su upisnu dokumentaciju dostavili putem elektroničke pošte, originale donose početkom nastave u roku o kojem će ih obavijestiti razrednik

  • Ugovor o naukovanju sklopljen s licenciranim obrtnikom učenici JMO programa dužni su dostaviti u školu do kraja rujna 2020. Upute vezane uz pronalazak mjesta za naukovanje i sklapanje ugovora možete pronaći u nastavku.

JMO PROGRAMI

SKLAPANJE UGOVORA S OBRTNIKOM:

- Za izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja obrtnik ili pravna osoba koja prima naučnika (učenika) mora imati dozvolu, odnosno licenciju, te s učenikom, odnosno njegovim roditeljem/skrbnikom sklapa ugovor o naukovanju u pisanom obliku, čiju evidenciju vodi ministarstvo nadležno za obrt

- Prilikom sklapanja ugovora kandidat donosi na uvid ovjerenu presliku svjedodžbe završnoga razreda osnovnog obrazovanja i liječničku svjedodžbu medicine rada.  

- Ugovor o naukovanju sklapa se u četiri istovjetna primjerka od kojih po jedan primjerak pripada kandidatu, obrtniku ili pravnoj osobi, školi i ministarstvu nadležnom za obrt.

Popis mjesta za naukovanje možete pronaći na sljedećoj poveznici https://www.hok.hr/obrazovanje/mjesta_za_naukovanje_praksu

 

UPUTE NASTAVNOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO ZA UPIS U SREDNJE ŠKOLE

Upute NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije vezano uz obavljanje liječničkih pregleda možete pročitati ovdje.

 

 

 

 

preskoči na navigaciju