preskoči na sadržaj

Srednja škola "Jure Kaštelan" Omiš

Login
Sigurnost na internetu

Novosti i događanja u školi
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Zahvalnost za strukovne vještine
Autor: IVAN NOVAKOVIĆ, 24. 6. 2020.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih nastavlja snažno ukazivati na važnost strukovnih vještina i kao WorldSkills Croatia, pridružuje se globalnoj kampanji članica i partnera WorldSkills International u zahvali ljudima koji imaju strukovne vještine, a koji su održali ili nastavljaju održavati svijet u pokretu za vrijeme karantene. 
 
Dio kampanje je promotivni video film: https://www.youtube.com/watch?v=V-WWIRUgmYo


Objavljujemo pismo koje je ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih poslao strukovnim školama:

 

Nastavna godina je došla svome kraju. Manje ili više uspješno. Vi i vaši nastavnici zaslužili ste čestitke za sve što ste činili, a kako biste učenicima omogućili da, unatoč teškim okolnostima, ostanu u osjećaju neprestane nastavničke brige i školske pripadnosti. Na tom putu smo vam cijelo vrijeme nastojali biti podrška, što kroz posebni portal za nastavnike (objavljeno je 6336 različitih digitalnih obrazovnih sadržaja), što kroz svakodnevne odgovore na vaše upite. Zajedno smo uspjeli dokazati da među školama, ravnateljima i nastavnicima postoji visoka doza solidarnosti, nesebičnosti i međusobne pomoći. Puno je teže bilo u online okruženju stjecati strukovne vještine u odnosu na općeobrazovna znanja. I baš to je bio najveći izazov kojem ste odoljeli. Pa zato još jednom – čestitke!

I za kraj, a u duhu onoga što činite kroz cijelu vašu povijest – obrazujete buduće nositelje važnih strukovnih vještina. Ovogodišnje okolnosti nisu nam dopustile da održimo najveće promotivno događanje strukovnih vještina – Državno natjecanje učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia. Nadajmo se da ćemo sljedeće godine imati bolje okolnosti, a pripreme su već započele.

Kako bismo ostali u duhu tih aktivnosti i kako bismo nastavili snažno ukazivati na važnost strukovnih vještina Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, kao WorldSkills Croatia, pridružuje se globalnoj kampanji članica i partnera WorldSkills International u zahvali ljudima koji imaju strukovne vještine, a koji su održali ili nastavljaju održavati svijet u pokretu za vrijeme karantene. 
 
Dio kampanje je promotivni video film te niz drugih digitalnih i vizualnih alata koje možete preuzeti i koristiti: https://drive.google.com/drive/folders/1ZLaxNoYEn5rJGAb_of6D_2XOetIz927G?usp=sharing  
 
Film možete pogledati na Facebook stranici WorldSkills Croatia: https://www.facebook.com/worldskillscroatia/
 
Film je dostupan i na našem Youtube kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=V-WWIRUgmYo te pozivamo nastavnike, strukovne škole, ustanove za obrazovanje odraslih te naše suradnike da podrže kampanju te objave film i druge materijale na svojim mrežnim stranicama i društvenim mrežama.

 

Srdačno i s poštovanjem,

Mile Živčić

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju