preskoči na sadržaj

Srednja škola "Jure Kaštelan" Omiš

Login
Sigurnost na internetu

Novosti i događanja u školi
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dokumentarni film „Generacija inspiracija“
Autor: IVAN NOVAKOVIĆ, 11. 12. 2019.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja skreće nam pažnju na dokumentarni film „Generacija inspiracija“, dostupan na YouTube kanalu Hrvatskog telekoma, na poveznici https://youtu.be/bV2PR2qduDE, koji prikazuje kako STEM vještine (Science, Technology, Engineering i Mathematics) u školama pozitivno utječu na razne aspekte njihovog života, života njihovih obitelji i zajednica u kojima žive.

Cijeli dopis Ministarstva možete pročitati pod OPŠIRNIJE.


 

Poštovani,

skrećemo vam pažnju na dokumentarni film „Generacija inspiracija“ koji isprepliće razmišljanja i stavove mladih polaznika donacijskog programa Generacija NOW prikazujući kako STEM vještine u školama pozitivno utječu na razne aspekte njihovog života, života njihovih obitelji i zajednica u kojima žive. Oni su djevojčice i dječaci iz različitih sredina, različitih osobina i interesa, a zajedničko im je da koriste najnovija znanja i tehnologije, kritički promišljaju o svijetu oko sebe, razvijaju svoju kreativnost i u tome su izrazito uspješni. Također, ruše predrasude duboko ukorijenjene u našem društvu pokazujući kako su u bavljenju STEM znanostima jednako uspješni i dječaci i djevojčice, kako kompetencije u ovom području nisu rezervirane isključivo za rad u IT sektoru, kako su djeca s ovim znanjima nerijetko omiljena u društvu te kako, bez obzira žive li u malim mjestima ili velikim gradovima, zahvaljujući brojnim mogućnostima današnjice, imaju jednake prilike za uspjeh i razvoj.

Stoga vam predlažemo korištenje ovog dokumentarnog filma kao dio profesionalne orijentacije, upoznavanja učenika s različitim zanimanjima, na satima razrednog odjela, izvannastavnim aktivnostima te u okviru redovne nastave u skladu s kurikulumima nastavnih predmeta i međupredmetnih tema.

Dokumentarni film „Generacija inspiracija“ dostupan je na YouTube kanalu Hrvatskog telekoma, na poveznici https://youtu.be/bV2PR2qduDE

Ljubazno vas molimo da informaciju podijelite sa svim odgojno-obrazovnim radnicima vaše škole.

 

Srdačan pozdrav,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju